Google+

joi, 11 iulie 2013

Conform cercetătorilor Antenei 3, un strămoș al lui Dan Voiculescu a rostit primele cuvinte în protoromână: Torna, torna, fratre!



Istoricii Antenei 3 au descoperit că primele cuvinte în protoromână: „Torna, torna, fratre!”, au fost rostite de întemeietorul neamului Voiculescu.
Revoluționara descoperire se datorează faptului că unul dintre istoricii Antenei 3 a deschis din greșeală o carte de istorie uitată în studio de Corneliu Vadim Tudor. 
„Am fi făcut această remarcabilă descoperire istorică încă de acum 8 ani, adică de la data înființării postului, dacă ne-ar fi trecut prin minte să deschidem accidental o carte de istorie a românilor”, a declarat un om de știință de la Antena 3.

Se pare că prin secolul al VII-lea după Christos, în timpul unui marș de noapte al armatei bizantine prin Balcani, un strămoș al ginții Voiculescu a intrat în sevraj informațional, deoarece de zile întregi armata mărșăluise numai prin locuri pustii, unde nu exista picior de iscoadă a împăratului bizantin căreia să-i poți turna ceva.
După cum neamul Voiculescu o știe foarte bine pe propria piele, sevrajul informațional este un sindrom cauzat de abstinența timp de mai multe zile de la turnătorie, manifestat printr-o suferință fizică și psihică puternică, specifică perioadei de încetare, de către persoana aflată în această stare, a activității de turnătorie de care este dependentă.
Pentru a-l scăpa de la moarte pe turnătorul aflat în sevraj informațional, fratele său, considerat adevăratul întemeietor al clanului Voiculescu, i-a strigat: „Torna, torna, fratre!”, substituindu-se astfel, deliberat, unei iscoade a împăratului bizantin. Iar muribundul s-a apucat imediat să toarne, revenindu-și spectaculos.

„Desigur, în cruciada lor împotriva românismului autentic, istoricii băsiști Theofilact din Simocatta (570 – 640) și Teofan Spovednicul (752 - 817) au mistificat evenimentul”, au ținut să precizeze istoricii Antenei 3. Pentru a-l scoate pe ușa din dos a istoriei pe întemeietorul neamului Voiculescu, ei au răspândit povestea banală că de fapt acesta strigase: „Torna, torna, fratre!” pentru a-și atenționa tovarășul care mergea în față că un sac de provizii stă să cadă de pe un catâr.

Totuși, ca orice români care se respectă, istoricii acestui blog au o a treia opinie, desigur total diferită de primele două, despre originea celebrei expresii „torna, torna, fratre!”
Conform acestei opinii, primele cuvinte cunoscute în protoromână ilustrează de fapt perpetuarea în zorii Evului Mediu a cultului bahic al dacilor (axat pe un altfel de turnat decât al lui Voiculescu), singura tradiție populară care, de altfel, s-a transmis nealterată din degenerație în degenerație până în zilele noastre. Această tradiție populară ancestrală este analizată detaliat în fiecare zi la Pro Tv, la știrile de la ora 5 și mai rar la Muzeul Satulului*.

*Muzeul Satulului este noua denumire a Muzeului Satului, schimbarea denumirii fiind impusă de realitatea din tot mai multe zone rurale ale țării, unde sătuii au devenit atât de rari încât pot fi considerați obiecte de muzeu.

9 comentarii:

  1. Tot „torna, torna, fratre” se indeamna unii pe altii si regizorii indieni pe platourile de filmare de la Bollywood:) Asa i-au inecat in fum pe americani la nr. de filme turnate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi Moldova a fost lăsată urmaşilor de unul care turna copchii deşi era mic la stat de pomană. Deşi România nu poate fi turnată în tipare decât o dată la patru ani când se împart bucatele şi noi ne alegem doar cu bucăţile cele mai mici.
    Îmi place cu Evul Environmental (Mediu, adecă) ne-a lăsat puterea şi tăria să nu descoperim primele cuvinte româneşti: "Linge, linge adânc, fratre", duse cu avânt mai departe printre antenele cu care ne scărpinăm în cur viitorul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, deși Lucian Boia zice că România este altfel, din păcate în tipare, din 4 în 4 ani, ea nu se toarnă deloc altfel.

      Ștergere
    2. Porumbel Ciripescu12 iulie 2013 la 08:13

      Boia asta trebuia sa-i dedice lui Voiculescu în cartea lui un capitol special intitulat „De ce toarna Voiculescu altfel decat vasluienii/ oltenii”.

      Ștergere
  3. Am halit nişte litere. Mă torn pe ele! Îs prea ostenit la ora asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nimic, cel mult vom crede că ai dat bacalaureatul anul acesta.

      Ștergere
    2. Se pare că și eu tot anul acesta l-am dat, deoarece la genitiv scrisesem „gintei” în loc de „ginții”. Or, genitivul se formează de la plural + i. Bine că m-a ajutat bunul D-zeu să observ la timp, că altfel iar scădea nivelul blogului sub cel al Everestului:)

      Ștergere
  4. Mai, copii, nu ne ramane decat sa speram ca peste patru ani vor veni la putere niste securisti intelepti:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Patronu de marmote12 iulie 2013 la 00:27

    Un securist este un cur cu prefix si sufix?

    RăspundețiȘtergere