Pentru că aveam ceva timp
liber, m-am luat să scriu o istorie a României care să fie agreată de partidul
la care am fost ales eu în mod democratic dictator: P.S.C.G.R.S.A.C.P.
(Partidul Societății Civile Gurmande din România Scârbite de Actuala Clasă
Politică).
Am zis să o fac din timp,
întrucât după ce voi câștiga detașat anticipatele nu-mi voi mai vedea capul de
treabă: va trebui să vând cât mai profitabil dregătoriile din teritoriu, să
transform D.N.A.-ul în O.N.G. pentru protecția populației de castori din Delta
Dunării, să suprim din fașă orice tentativă de contestare a autorității mele
democratice și, lato sensu, să întreprind multe alte lucruri pe care trebuie să
le facă orice dictator democrat luminat.
Or, ar fi fost o mare greșeală
strategică să ajung la putere fără să am deja elaborată o Unică Istorie
Adevărată și Unanim Acceptată a României, care să scoată în evidență Interesul
Național al P.S.C.G.R.S.A.C.P. din Paleoliticul Inferior și până în prezent.
Orice partid democratic care se respectă pe sine, în general și pe dictatorul
său, în special, are elaborată o asemenea istorie.
Vă mărturisesc că scrierea acestei opere istorice
din perspectiva naționaliștilor gurmanzi nu a fost deloc o întreprindere
ușoară, mai ales în ce privește perioada dacică, când din cauza numărului
foarte redus de cuvinte din domeniul gastronomiei este posibil ca dacii să se
fi confruntat cu grave toxiinfecții alimentare. Apoi, ușor-ușor am ajuns la
toxiinfecțiile falimentare de la sfârșitul secolului al XX-lea (Bancorex,
F.N.I. etc), pentru ca perioada cea mai ușoară să fie cea dintre ministeriatul
Elenei Udrea și preluarea puterii de către Klaus Iohannis, căreia i-am dedicat
un capitol intitulat sugestiv „Istoria contemporană a României între Cârnatul
de Pleșcoi și Salamul de Sibiu”.
Neaparat si covrigii de Buzau ca au gaura din ce in ce mai mica. :)))
RăspundețiȘtergereDa, da, și sarmalele, altă mâncare tradițională românească. :)
Ștergere