Google+

miercuri, 2 decembrie 2015

Încălzirea globală - o posibilă soluție.

Azi s-a ținut la noi în sat un summit în care dom' primar a zis că se impune să reducem urgent emisiile de gaze cu efect de seră în atmosfera pastoral-bucolică a satului nostru, deși - a ținut primarele să precizeze - vina poluării nu aparține românilor, ci statelor care au industrie.
Propunerea a provocat dezbateri aprinse, deoarece preocupați cu toții să ne înjurăm pe tema încălzirii globulare, am lăsat nesupravegheată candela de sub icoana de pe peretele crâșmei.
În cele din urmă am convenit în unanimitate că singura măsură viabilă să reducă emisiile de gaze în atmosfera de poveste a satului nostru este să micșorăm drastic suprafața de teren pe care o cultivăm cu fasole, linte și alte dicotiledonate cu păstăi, da' cu amendamentul că să nu ne puie cumva să cultivăm altceva-n loc.
Pentru implementarea măsurii sus-menționate, dom' primar a promis că vom accesa fonduri europene, deoarece dacă nu vom mai fi pe tarla la fasole, vom fi nevoiți să ne sacrificăm timpul în crâșmă, la băut. Iar beutura nu e gratis. Ne scrie pe caiet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu