Google+

joi, 20 septembrie 2012

Despre cum au trecut numeroase clădiri preșcolare în clasa I de risc seismic


Odată cu începerea noului an școlar, Primăria Municipiului București a alocat fonduri într-un cuantum fără precedent pentru a da cât mai multe clădiri preșcolare defavorizate, cu părinți fondatori morți de mult, în clasa I de risc seismic*.
La festivitatea de intrare în clasa I de risc seismic, firavele clădiri au fost împodobite de primat(r) cu bubuline roșii marca Burberry.

Arhitecți cu renume l-au sfătuit însă pe primar să nu se îmbete cu apă rece**, deoarece șansele ca vreuna dintre clădirile sus-menționate să iasă cu bine, la sfârșitul anului școlar, din clasa I de risc seismic sunt mai mici decât zero sau cel mult egale cu zero, dacă e să dăm crezare arhitecților mai optimiști***. Explicația este simplă: clădirile promovate în clasa I de risc seismic sunt aproape toate afectate de fenomene paranormale, astfel că din interiorul lor temerarii care încă locuiesc în zonă**** aud noaptea la maximum manele cu “pot să am bani și palate” sau voci care îi înjură de carici și scuipă semințe și termopane de la balcon în capul trecătorilor.
“Pur și simplu te cutremuri când vezi cu ce dau din ele clădirile din clasa I de risc seismic”, ne-a declarat un trecător revoltat.
Referitor la sistemul de notare a clădirilor din clasa I de risc seismic, acesta va fi oarecum diferit de sistemul normal de notare din clasele I- IV, așa cum este și normal având în vedere afinitățile acestor clădiri cu etnia pe care o găzduiesc preponderent. Astfel, calificativele “foarte bine” și “bine” vor fi înlocuite cu calificativele “bine, bine, fratee” și, respectiv, „să vina pizdili”.  

*după publicarea comunicatului său de presă, Primăria ne-a transmis o erată în care roagă cititorii ca oriunde apare cuvântul “seismic” să citească seistmic”, așa cum consideră primat(r)ul Sorin Oprescu că este corect. Totodată, Primăria își exprimă speranța că Dumnezeu va consolida și anul acesta clădirile cu probleme ale Capitalei și ne va feri de seistme puternice, cum au fost cândva seistmul Panama și seistmul Corint.

**de aceea, primarele se îmbată numai cu whisky.

***totuși, dacă s-ar preda istoria în clasa I de risc seismic, clădirile la care ne referim ar excela, deoarece cunosc foarte bine pașoptismul. 

****la Direcția de Impozite și Taxe Locale, aceste clădiri au fost scoase din zonele de impozitare 0, 1 sau 2 și introduse în zona zoster de impozitare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu