Google+

marți, 27 august 2013

Specialiștii nord-coreeni au reușit în premieră primul transplant cardiac de la om la porc



După ani întregi de muncă asiduă, cercetătorii nord-coreeni au reușit în premieră primul transplant de inimă de la om la porc. Prin eforturile lor, porcul de la Grădina Zoologică din Phenian, în vârstă de peste 10 ani, a primit astăzi o viață nouă.

Vestea cea bună a salvării de către savanți a singurului porc-animal din Coreea de Nord a scos intempestiv în stradă, la cererea expresă a Partidului, milioane de nord-coreeni, care, cu ochii în lacrimi, au cântat osanale atât porcului-animal cât și porcilor umani de la conducere.

„Primii cinci ani din viața porcului au fost foarte tumultuoși, îl păzeam zi și noapte cu blindatele. Apoi situația s-a detensionat treptat. Odată cu trecerea timpului, nord-coreenii au uitat la ce servește un porc și noi am avut astfel posibilitatea de a muta blindatele la Grădina Botanică, pentru a apăra scoarța copacilor de gurmanzii imperialiști”, a declarat Ho Li Fac, un fruntaș al Partidului Comunist Nord-Coreean.

Sacrificiul profesional al cercetătorilor nord-coreeni a adus economii imense la bugetul de stat, știut fiind că, dacă o inimă umană nu costă nimic în Coreea de Nord, o inimă de porc pentru transplant era cu neputință de procurat pe plan intern și aproape imposibil de procurat din puținele state cu care Coreea de Nord întreține relații*.

În ce-l privește pe liderul Kim Jong-un, constatând că la câteva ore după dificila operație, pelerinajul nord-coreenilor la spitalul în care este internat unicul porc-animal scade în intensitate, acesta a ieșit la postul național de televiziune pentru a le reaminti concetățenilor că porcul are nevoie de sprijin emoțional.

Deocamdată, declară medicii nord-coreeni, pacientul porc va rămâne pe medicamente imunosupresoare, pentru a evita posibilitatea de respingere de către organismul său a noii inimi, căci, nu-i așa, ce organism porcin s-ar compromite pentru a accepta, de bunăvoie, o inimă umană?

*Probabil că singurul stat comunist din care Coreea de Nord ar fi putut importa o inimă de porc ar fi fost Franța comunistului François Hollande.

5 comentarii:

  1. fratele patronului de marmote27 august 2013 la 01:01

    Dupa ce am citit postarea asta, sunt ca imparatul din poveste: un ochi plange, unul rade...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La tine un ochi plange, unul rade, dar la mine e invers.

      Ștergere
  2. Iar l-a mancat pe Abate in coccis sa se ia de Republica Comunista Magrebiana Franceza:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit ca circula pe facebook o vorba cum ca cica sa nu-i frangi inima cuiva ca are doar una, in schimb e liber la frant oase ca-s mai multe... Am o vaga banuiala ca toata treaba a pornit de la internautul nord coreean care era la curent cu cautarile pentru transplant.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aici radio Phenian!
    Buna dimineata, tovarasi !
    Este ora 6, tovarășul Kim se scoală.
    Să ne sculăm și noi!
    Este ora 6 și 15, tovarășul Kim se înviorează.
    Să ne înviorăm și noi!
    Este ora 6:30, tovarășul Kim se spală
    Sa ne spălăm și noi!
    Este ora 6:45, tovarășul Kim mănâncă.
    Să-i urăm poftă bună!

    RăspundețiȘtergere