Google+

duminică, 8 septembrie 2013

B.O.R. a decis ca între Sfânta Marie Mare și Sfânta Marie Mică să introducă în calendar o nouă sărbătoare religioasă: Sfânta Marie Medie



Pentru că trecerea de la Sfânta Marie Mare (15 august) la Sfânta Marie Mică (8 septembrie) este foarte abruptă, Biserica Ortodoxă Română a hotărât ca începând de la anul să introducă în calendarul ortodox o nouă sărbătoare: Sfânta Marie Medie.

Se știe că poporul român este un popor pașnic, care se teme numai de Dumnezeu și de propria umbră, astfel că trecerile abrupte, în cazul de față chiar antagonice, de la un eveniment la altul îl umplu de neliniște. De aceea, pentru ca Sfânta Marie Mică să nu mai intervină așa brusc, Sfânta Biserică a decis ca între ea și Sfânta Marie Mare să introducă o sărbătoare care să mai atenueze antagonismul- Sfânta Maria Medie.

„Decizia B.O.R. este înțeleaptă. Este normal să păstorești așa un popor care în ultimii 60 de ani a avut o singură trecere bruscă, iar aceasta deloc antagonică: schimbarea în decembrie 1989 a eșalonului 1 al P.C.R.  cu eșalonul 2 al P.C.R.”, au comentat politologii decizia de astăzi a B.O.R.

„Următorul pas al Bisericii este acela de a identifica, în intervalul 15 august- 8 septembrie, o zi în care nu este deja o altă sărbătoare, pentru a o consacra Sfintei Marii Medii. Trebuie să fim atenți: dacă Sfânta Marie Medie s-ar suprapune peste vreo altă sărbătoare, atunci credincioșii vor veni la Sfânta Biserică pentru două sărbători religioase, dar vor plăti numai o liturghie, fideli filosofiei 2 în 1 cu care s-au obișnuit în alte supermarketuri. Or, plata unei singure liturghii pentru două sărbători ar contraveni politicii de marketing pe termen scurt, mediu și lung a Sfintei Biserici”, a declarat ÎPS Daniel.

2 comentarii:

  1. Alcovul este viață
    Și viața e alcov.

    RăspundețiȘtergere
  2. Patronu de marmote8 septembrie 2013 la 22:05

    Vadimash, ce frumoasa poezie
    Ai garnisit in verde-mov!
    Traim intr-un ocean de alchimie
    Iar tu te-ai exilat intr-un alcov...

    RăspundețiȘtergere