Google+

sâmbătă, 21 septembrie 2013

Țiganii din Țăndărei și Făurei au decis să-și doneze caninii de aur pentru a salva Roșia Montană



Plăcut impresionați de cele circa 40.000 de buzunare care au demonstrat duminica trecută în București împotriva proiectului „Roșia Montană”, rromii din Țăndărei și Făurei au decis să-și doneze caninii de aur companiei Gabriel Resources pentru a o determina pe aceasta să-și ia jucăriile și să se care unde a înțărcat Adi Mutu iapa prin metoda înlocuirii laptelui cu cianuri.

Rromii din Țăndărei sunt convinși că ei singuri pot asigura pentru compania canadiană nu mai puțin de 1000 de tone de canini de aur pur, cu care oricum nu mai aveau ce face, deoarece le rămăseseră mici față de valoarea lor, astfel că plănuiseră să-i schimbe cu canini de platină. Iar estimarea rromilor nu pare departe de realitate, mai ales că, așa cum știe toată lumea, concentrația lor în Țăndărei a ajuns mai mare chiar decât cea de cianuri pe care canadienii o speră pentru apele din zona Roșiei Montane.

Prin donația lor, rromii intenționează să răsplătească statul care a fost atât de bun cu ei încât ani de zile a făcut eforturi pentru a-i transforma din niște țigani marginalizați în niște rromi veritabili. În același timp, prin această măsură rromii doresc și evitarea unui dezastru ecologic în statul în care peste câțiva ani minoritarii deveniți majoritari vor continua să-și construiască palate cu bani europeni (dar nu fonduri).

Fără îndoială, gestul rromilor este unul nobil, cu atât mai mult cu cât chiar conducătorii noștri s-au ales cu mulți arginți vânzând străinilor aurul țării.

Solidari cu rromii din Țăndărei și Făurei, care doresc să salveze Roșia Montană deși ei trăiesc la câmpie, bucureștenii s-au organizat și ei pe Facebook pentru ca în seara de 21 septembrie 2013 să înconjoare Palatul Parlamentului cu un lanț uman de aur cât mai gros.

Un comentariu:

  1. Lantul pietonal de aur din jurul Palatului Parlamentului va fi la randul lui inconjurat de hipsteri cu biciclete de aur si hipsterite cu biciclete de aur, dar fara sei:))

    RăspundețiȘtergere