Google+

joi, 16 ianuarie 2014

Invazie de pulangurani noaptea trecută pe străzile Bucureștiului



Grupuri de pulangurani despre care s-a crezut inițial ca au evadat din grădinile zoologice Antena 3, Romania TV și B1 TV au invadat noaptea trecută străzile bucureștene. Deși martorii oculari s-au așteptat ca pulanguranii să sară în primul copac pe care-l întâlnesc, aceștia au sărit in BMW-uri, Audi-uri, Mercedes-uri precum și în alte autoturisme pe care martorii le-au identificat sub titulatura generică “mașini străine”.
Misterul a fost risipit câteva ore mai târziu de directorul Antenei 3, care ne-a lămurit că pulanguranii nu evadaseră de la Zoo Antena 3, ci  pur și simplu plecaseră la casele lor după o zi de muncă istovitoare, în care s-au dedicat punerii în scenă, în perioada imediat următoare, a unei piese de teatru modern- “Fotosinteza zilei”. 
În exclusivitate am aflat că această piesă de teatru depășește granițele teatrului absurd (ilustrat atât de bine de Eugen Ionesco), ea putând fi încadrată mai degrabă în noul curent modernist numit de critici “teatru ieftin”. 
În cadrul piesei de teatru ieftin “Fotosinteza zilei”, pulanguranii Antenei 3 joacă rolurile unor angio-sperme care rămân fără pic de clorofilă după încercarea de a fecunda zile în șir pistilul unei mătrăgune prezidențiale.

3 comentarii:

  1. Bre Abate de la Regula, astia-s de fapt putzangatanii de odinioara care umblau mandri cu cravata lor de pionier atarnand pe piept ca o flegma bine crescuta. Cum s-a pisat careva la radacina lor, cum au crescut mai ceva ca "Fat Frumos cu palosu gros / Pe Ileana o caut / Pe-un cal rapciugos ..." si s-au facut ditamai pulangutanii de baga spaima-n tartorii oculari de pe strazile capitalei. Ca sa fim obiectivi totusi trebuie mentionat faptul ca nu toti putzangatanii au devenit asa peste noapte pulagutani, unora le-au crescut pene si s-au metamorfozat in lebede triste care ameninta pe toata lumea ca le da un cap in gura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era ta: in loc de pulagutan e de fapt pulanguran si in loc de pulangutan e tot pulanguran.

      Ștergere
    2. Gramatical vorbind, pulanguranii de odinioară au devenit în zilele noastre doar niște silabe triste.

      Ștergere