Google+

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Compromis istoric între Biserică și darwiniști

După o negociere care a durat mai bine de 150 de ani, Biserica și darwiniștii au ajuns în sfârșit la un compromis: bărbatul a fost creat de Dumnezeu, iar femeia se trage din maimuță.
Compromisul Bisericii nu mai miră pe nimeni, poziția ierarhilor ei față de femeie fiind cunoscută de multă vreme:


„Biserica era nevoită să facă această concesie darwiniștilor. În ultimele decenii cercetătorii au putut observa clar cum mai multe grupuri de pulangurani din Africa au început să involueze accelerat în oameni. Exact ca-n teoria involuționistă a lui Darwin. Mai întâi doi pulangurani au început să se certe pe o banană. Comunitatea din care făceau parte s-a împărțit în două tabere rivale, fiecare tabără susținând pe câte unul dintre pulanguranii în litigiu. Deoarece raportul de forțe era egal, nimeni neputând subjuga pe nimeni, taberele rivale au decis să constituie o comisie. Întrucât membrii acesteia nu s-au putut pune de acord asupra verdictului, pulanguranii au hotărât să constituie un tribunal, pe care ulterior l-au acuzat în unanimitate de corupție. Acum așteptăm cu nerăbdare ca pulanguranii să inventeze limbajul, întrucât fără acesta involuția în oameni este incompletă. Așa cum se știe, limbajul joacă un rol esențial în teoria involuționistă, deoarece fără limbaj candidații la statutul de om nu-și pot disimula în cuvinte ceea ce gândesc în realitate. Concluzionând, ce dovezi mai mari de atât vreți pentru a recunoaște că și în ziua de azi pulanguranii involuează în oameni?”, au declarat adepții lui Darwin.

2 comentarii:

  1. Ha, ha, inca niciun comentariu, o buna dovada ca la noi opiniile care deranjeaza sunt neutralizate nu prin critica, ci prin conspiratia tacerii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E mai bine așa, îmi este destul de greu să accept o critică. Mai ales când ea vine din partea unui prieten, unei rude, unei cunoștințe sau unei alte persoane.

      Ștergere