Google+

duminică, 26 ianuarie 2014

Amenzi usturătoare aplicate magazinelor de brânzeturi care nu s-au echipat cu roți de cașcaval de iarnă


Poliția română a amendat zilele acestea mai multe supermarketuri care, deși suntem în plină iarnă, nu și-au schimbat roțile de cașcaval de vară cu roți de cașcaval de iarnă.

Conform legii, în perioada 1 noiembrie- 31 martie toate magazinele care vând brânzeturi au obligația de a-și schimba roțile de cașcaval de vară cu roți de cașcaval de iarnă.
Achiziționarea de către clienții acestor magazine a roților de cașcaval de vară după ce temperatura scade sub 7 grade Celsius este riscantă, pentru că acestea își pierd elasticitatea care asigură performanțele necesare rulării în tractul digestiv.

Comparativ cu o roată de cașcaval de vară, roata de cașcaval de iarnă reduce distanța de frânare în esofag cu până la 20%, minimizând astfel riscul unui impact, la viteză mare, cu peretele stomacal. Au existat chiar cazuri grave când roți de cașcaval de vară cumpărate în anotimpul friguros și-au pierdut aproape total aderența la pereții faringian și respectiv esofagian, au trecut prin stomac ca prin brânză și s-au oprit (spre disperarea metropolei) direct în colon.

Este știut că amestecul de cauciuc din roțile de cașcaval de iarnă vândute în supermarketuri este mult mai suplu, fiind astfel adaptat tuturor modificărilor ce se pot petrece în tractul digestiv al clientului ca urmare a debranșării acestuia de la căldură pentru neplata cheltuielilor de întreținere.

Notă: după cum se poate observa mai jos, comentariile au fost publicate înaintea articolului, ceea ce nu face decât să ne sporească admirația pentru cititorii noștri de tip Nostradamus, care au prezis postarea cu mult timp înainte ca ea să apară.

4 comentarii:

  1. Ratonică a lui Stefan a Petrii16 noiembrie 2012 la 00:39

    Un şoarece de neam, şi anume Raton,
    Ce fusese crescut sub pat la pension,
    Şi care în sfârşit, după un nobil plan,
    Petrecea retirat într-un vechi parmezan,
    Întâlni într-o zi pe chir Pisicovici,
    Cotoi care avea bun nume-ntre pisici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Demn de mentionat este si faptul ca roata de cascaval de iarna are o eficienta termica cu pana la 78% mai mare fata de surata ei de vara prin gazele pe care le genereaza.
    Astfel, o familie formata din 2 persoane consumand cate o roata de cascaval de iarna de 15" pe saptamana produce suficiente gaze pentru a mentine ochiul cel mic de la aragaz aprins toata saptamana.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa le dam o lectie! Sa ne debransam de la incalzirea globala!

    RăspundețiȘtergere
  4. Au am auzit ca acelasi lucru s-a intamplat si magazinelor care vind roti de cascaval resapate, precum si celor care vand roti de cascaval second hand.

    RăspundețiȘtergere