Google+

miercuri, 13 noiembrie 2013

Controalele de toamnă demarate de ANAF la firmele din România relansează afacerile de papetărie

Odată cu demararea de către ANAF a inspecțiilor de toamnă menite să aducă la buget, după cum ar zice Crin Antonescu, bani căcărău, profiturile firmelor de papetărie din România au atins cote nebănuite.

Întrucât plicurile de tip scrisoare nu pot fi folosite decât pentru șpăgile din mediul privat care, după cum se știe, este insuficient dezvoltat în România, vânzările de plicuri A4 cu fund dublu, destinate șpăgilor pentru inspectorii fiscali au crescut cu peste 600%.
Nu poți pune șpaga unui inspector fiscal într-un plic de tip scrisoare, poți fi și amendat pentru asta sau, mai rău, tras la răspundere penală pentru ofensă adusă autorității Statului”, a declarat domnul Șpaganel Miteanu, expert contabil la Micromoft România, iar în timpul liber pasionat de Jules Verne.
De asemenea, s-au înregistrat numeroase cazuri în care firmele care au dat inspectorilor fiscali șpaga în plic de tip scrisoare în loc de plic A4 au întâmpinat reale dificultăți în recuperarea TVA-ului din facturile false ce reprezentau șpăgile curente pentru partenerii de afaceri din mediul privat.

"Statul Român a complicat în mod inutil legislația fiscală, dar acest lucru nu ne împiedică să promovăm un business sanatos, în adevăratul stil capitalist, în care nu ne raportăm la atenții și pile, ci exclusiv la metode reale de incentive [nota traducătorului: șpagă] astfel încât să ridicăm nivelul economiei negre la guler acolo unde ne dorim, dar nu putem zice", a declarat expertul japonez Fisku Iakuku, trimis la specializare în România de celebra companie Standard & Impoor’s.

2 comentarii:

  1. Banuiesc ca expertul cipriot in materie de „incentive” se numeste Fiskou Iakoukou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate cel din partea grecească a insulei. Că pe cel din partea turcească îl cheamă Fiskum Ioc Para.

      Ștergere