Google+

duminică, 10 noiembrie 2013

Rugbiștii tongani au cauzat concedierea crainicului trimis de Radio România Actualități pentru a comenta meciul de rugby România- Tonga

Crainicul sportiv trimis aseară pe stadionul „Arcul de Triumf” pentru a transmite în direct la Radio România Actualități meciul de rugby România- Tonga acuză că este victima unui complot mârșav pus la cale chiar de conducerea postului național de radio. Astfel, pentru a-i găsi motiv de concediere pentru necorespundere profesională, aceasta l-a repartizat la meciul de rugby România- Tonga*.

O analiză atentă a faptelor relevă că, într-adevăr, acuzele crainicului sportiv sunt întemeiate: încă de la începutul meciului, directorul Radio România a apărut valvârtej în studio pentru a-i pune comentatorului următoarea întrebare: „Dacă ai prezentat jucătorii României, de ce nu prezinți și jucătorii echipei adverse?”
Nefericitul crainic sportiv și-a înnodat limba la propriu în încercarea de a informa ascultătorii care sunt jucătorii tongani de pe teren:  1. Taumalolo Faka’anaua, 2. Taione Vaea,  3. Mailau Tevita, 4. Lokotui Tukulua, 5. Uili Kolo’ofai, 6. Kalamafoni Sione, 7. Latu Nili Langilangi, 8. Ma'afu Viliami, 9. Palu Thomas, 10. Apikatoa Fanga'tapu, 11. Vainkolo Fetuumoana, 12. Piukala Sione, 13. Piutau Siale, 14. Helu Will, 15. Lilo Vungakoto”.
„În cazul în care se accidentează vreunul dintre jucătorii din Tonga, ce variante de înlocuire are antrenorul tongan?”, a continuat directorul torționar să-l întrebe pe sărmanul comentator.
„16. Taufalele Suliasi, 17. Aholelei Edmund, 18. Puafisi Sila, 19. Fonua Opeti, 20. Fainga'a Vili, 21. Fisilau Samisoni, 22. Fosita Latiume, 23. Halaifonua David Harvey”, a bălmăjit din nou bietul crainic sportiv.

Epurarea lingvistică a colegului lor i-a determinat și pe ceilalalți comentatori sportivi ai postului național de radio să protesteze, mai ales că pe 23 noiembrie urmează meciul de rugby cu Fiji, la care nemilosul director intenționează să trimită în vederea transmisiunii în direct nu mai puțin de trei crainici sportivi mai tari în gură pe la serviciu. „A premeditat totul canalia, l-am auzit cu urechile noastre cum luni întregi i-a cerut președintelui Federației Române de Rugby să aducă la București Tonga și Fiji, ca să scape de noi”, au acuzat comentatorii sportivi de la Radio România Actualități.

2 comentarii:

  1. Astia din Fiji sunt baieti de baieti, eu fac naveta la munca cu avionul in fiecare dimineata cu ei intre principalele metropole din Fiji. Cele mai tari glume le fac cu Vereniki Goneva, Jone Daunivucu, Semisi Naevo, Apolosi Satala, Neumi Nanuku, Vilimoni Delasau, Pio Tuwai, Seremaia Burotu si Orisi Sareki. La restul nu prea le plac glumele mele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti mai nebun decat mine, aia pe care i-ai mentionat sunt chiar jucatori din Fiji, te-am verificat:)

      Ștergere