Google+

marți, 26 noiembrie 2013

Noi adevăruri tulburătoare despre daci

Specialiștii care și-au dedicat întreaga existență pe YouTube sau Facebook revelării de adevăruri tulburătoare despre daci au făcut astăzi o nouă descoperire șocantă: dacii aveau o scriere proprie extrem de elaborată, imitată ulterior până la identitate de alfabetul latin. Numai că această scriere elaborată a dispărut fără urmă din cauza materialului pe care era executată: alimentele perisabile.

Dovezile indubitabile pe care le aduc dacologii youtubeologi și facebookologi sunt următoarele:

-un citat din opera istoricului roman Dio Cassius (n. 155 sau 163/164 - d. după 229) care în cărțile 67 și 68 din „Istoria Romei” descrie războaiele dintre daci și romani.
Astfel, celebrul istoric relatează cum în timpul primului război daco-roman, burii (conform lui Vasile Pârvan un trib dacic din Oltenia, numit și buridavensi) îi trimit lui Traian o solie cu mesajul de a face cale întoarsă la Roma. Mesajul este scris nici mai mult, nici mai puțin pe o ... ciupercă, aliment prin excelență perisabil.

-o friză de pe Columna lui Traian (scena IX- placa 3) care înfățișează un bărbat căzut de pe un catâr, agățându-se de ceea ce pare a fi o ciupercă uriașă atașată de șa.

Pe ce fel de ciuperci preferau să scrie dacii, specialiștii nu au deslușit deocamdată, dar se pare că preferau pălăria șarpelui (cu cap de lup) și mânătarca, cunoscute pentru pălăriile lor extrem de mari, pe care se puteau scrie foarte multe lucruri.

Deocamdată nu există informații în sensul că dacii ar fi scris și pe alte alimente perisabile: varză, barză, viezure, mânz, bulz, strugure sau mugure.

3 comentarii:

  1. Cine a tras in noi 101-102? Huoo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare asta cu sarpele cu cap de lup care e SI EL gay. Ca tot ne-am nascut noi romanashii din Traian si Decebal in timp ce restul oamenilor au aparut din barbat si femeie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Patronu de marmote26 noiembrie 2013 la 21:30

    Abia astept sa apara comentatorii dacologi pe blog sa te ia iar in poola:)

    RăspundețiȘtergere