Google+

vineri, 28 decembrie 2012

Pensionarii acuză Carrefour România că practică prețuri mai mari decât o făcea pe vremea lui Ceaușescu


„Era mult mai bine pe vremea lui Ceaușescu, prețurile alimentelor erau mult mai mici în Carrefour și chiar în Cora. Păi de-aia ne-au murit nouă copiii la Revoluție, ca să mărească ăștia prețurile la mâncare?”, s-a plâns un pensionar fost securist, actualmente în etate de 50 de ani, pensionat anticipat în 1996 după nu mai puțin de 12 ani de muncă, cu o pensie modică de 10.000 RON.

„Făceam coadă în față la Carrefour de la 4 dimineața ca să apucăm la ora 8, când se deschidea, trei sferturi de pâine pe cartelă. Cei privilegiați, care își permiteau mai mult decât o simplă cartelă, își luau chiar un abonament cu mii de minute de stat la coadă incluse. Uneori pe la 3 noaptea mă suna prietenul care trăsese bețișorul mai mic în seara precedenta, așa că trebuia să supravegheze intrarea de marfă de la Carrefour toată noaptea: ”Scoală repede, putoare, au băgat lapte în Carrefour”. Dar la toți ne ajungeau banii pentru trei sferturi de pâine pe zi, nu ca azi”, povestește cu obidă un alt pensionar care, după ce în 1988 și-a luat concediu de odihnă ca să stea la coadă la Carrefour, a prins chiar și două sifoane cu capsulă metalică.

Pentru a boicota politica de prețuri a Carrefour, mai mulți pensionari și-au propus chiar să se lase de mâncat. „Mâncatul este în ziua de azi un viciu de care e bine să te lași, dacă nu vrei să rămâi muritor de foame. Ehei, când eram tânăr eram teribilist, ca toți puștii cu adrenalină în vene, luam la serviciu chiar și două pauze de sandvici pe zi”, a rememorat cu nostalgie un alt pensionar.

Însă nu numai politica de prețuri practicată de Carrefour îi nemulțumește pe pensionari. Astfel, pensionarii bucureșteni nababi care în ultimii cinci ani și-au permis să treacă o dată pe la stomatolog au un dinte și împotriva APANOVA, care în urma finalizării lucrărilor de reabilitare a câtorva conducte din Vitan, au mărit abuziv presiunea apei în acest cartier.
„Să-i ia dracu’ dă mafioți, nu știu ce să mai facă să ne spolieze! Până acum câteva zile lăsam apa de la bucătărie să picure încet-încet, într-un lighean, toată noaptea. Până dimineața ligheanul se umplea fără să se înregistreze nimic pe apometru. Acum, cu presiunea apei mărită de satanele de la APANOVA, mai poți face robinetul să picure încetișor ca să nu se înregistreze consumul pe apometru??? O-hoo, s-o crezi dumneata, ar trebui să fii scamator sau să-ți cumperi un robinet nou”, ne-a declarat o babă cucernică din cartierul Vitan, care de fiecare dată când șuntează apometrul se duce la popa din cartier să se spovedească.

2 comentarii:

  1. Toti pensionarii cu bistari la ciorap sunt rugati sa treaca pe la d-nul I.R. Dentila pentru noua proteza de senzatie cu cristale Swarovski.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pensionarul securist din primul paragraf a fost printre primii romanasi care au obtinut carnet de revolutionar:)

    RăspundețiȘtergere