Google+

miercuri, 5 decembrie 2012

Pentru a nu mai fi considerate site-uri de știri de caterincă ieftină, Hotnews.ro și b1.ro au decis să introducă abonamente plătite pentru cititori


După ce mai mulți miniștri din Guvernul Ponta le-au numit “site-uri băsiste de știri de caterincă ieftină”, Hotnews.ro și b1.ro au decis să introducă abonamente plătite pentru cititori.

Acum nimeni nu-și va mai permite să ne numească site băsist de știri de caterincă ieftină, deoarece prin introducerea abonamentelor pentru cititori am devenit un site de știri băsist de caterincă scumpă sau chiar foarte scumpă”, a declarat încântat un reprezentant al Hotnews.ro.

De asemenea, măsura introducerii abonamentelor pentru cititori este utilă și pentru ca Hotnews.ro să-și poată asigura în continuare fondurile necesare pentru a cumpăra știri calde. Dacă nu ar fi introdus aceste abonamente plătite, site-ul ar fi fost pus în postura de a cumpăra știri ieftine la mâna a doua, vechi de trei sau chiar de patru zile, ceea ce ar fi impus și schimbarea denumirii reputatului site de știri în Coldnews.ro sau poate chiar Freezenews.ro.

Măsura luată de Hotnews.ro, spun cercetătorii britanici, ar putea genera însă și efecte negative, deoarece unii cititori de știri online din România consideră că site-urile gratuite de știri sunt mai ieftine decât site-urile de știri cu plată.  Apare astfel riscul ca această categorie de cititori să migreze de la Hotnews.ro spre site-uri de știri în continuare gratuite. Hotnews.ro s-ar putea vedea chiar pusă în situația ca de Sărbători să introducă promoții gen „două știri calde la preț de una” sau „trei știri calde la preț de o știre trunchiată”.
Totodată, spun aceiași cercetători, este interesant și ceea ce se va întâmpla după alegerile din 9 decembrie 2012, când, date fiind sondajele electorale recente, s-ar părea că nu numai cititorii, dar chiar și jurnaliștii Hotnews.ro vor fi puși în situația de a migra la alte publicații.

5 comentarii:

  1. Ce ai cu Hotnews.ro, e singurul care mai tine cat de cat ridicata stacheta in mocirla?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi tocmai aici e skepsis-ul, că n-am nimic cu ei, ba chiar îi simpatizez. Dar asta nu înseamnă că trebuie să încalc principiul echidistanței în persiflare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Patronu de marmote5 decembrie 2012 la 22:33

    Foarte bine, foarte bine, partinirea nu trebuie sa-si aiba locul pe acest blog. Trebuie dat in toti fara mila! Nu-i asa, Iredentila?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, aprob pozitiv, cu cat dai in mai multi, cu atat este mai bine! Din pacate chiar in toti nu poti sa dai, ca-s 7 miliarde pe planeta asta si ar trebui sa fii nemuricios ca sa ai timp sa dai cu tifla la 7 miliarde de porci de Terra.

      Ștergere
  4. Cercetatorii sovietici au avertizat si asupra unei glaciatiuni minore care ar putea fi provocata de inversarea stirilor din hot in de-a dreptul cold sau freeze.
    Conform studiilor lui Ilf si Petrov, 2 reputati savanti sovietici teritoriul Romaniei ar putea ajunge sa aiba clima prezenta acum in Siberia.

    P.S. Orice asemanare cu un pamflet politic este exclusa.

    RăspundețiȘtergere