Google+

marți, 4 decembrie 2012

Investiție cu bucluc la Vaslui


Inspectorii din cadrul Primăriei Vaslui au amânat astăzi pentru a patra oară în ultimul an semnarea procesului verbal de recepție a celei mai mari investiții din județ, Sensul Giratoriu al orașului Vaslui.

Primăria Vaslui se confruntă cu o problemă tehnică foarte dificilă în ce privește recepționarea Sensului Giratoriu al orașului (prezentat și în fotografia alăturată), deoarece până în prezent niciun locuitor din Vaslui nu a reușit să-i determine capătul.
„Practic, nimeni din orașul nostru nu știe cu certitudine unde începe Sensul Giratoriu al orașului și unde se termină”, a declarat vizibil contrariat primarului Vasluiului, dl. Cristian Toporaș.  

Nici acuzațiile aduse Primăriei Vaslui de unele televiziuni de la București, necunoscătoare ale realității locale, în sensul că Primăria Vaslui refuză recepționarea Sensului Giratoriu pentru că nu a primit de la constructor șpaga în bani, nu sunt credibile. Inspectorii vasluieni nu puteau pretinde șpagă în bani atât timp cât la Vaslui nu s-a inventat încă moneda, folosindu-se ca etalon de schimb piei de animale ale vecinilor sau, pentru tranzacțiile mai de valoare, chiar ale vecinilor. În acest sens, este binecunoscută pe plan local formula pe care vasluienii o adresează celui mai important partener contractual al lor, cârciumarul: „Wăi, pentru o sticlî de jîn iei zeci piei de pe om, tâlhariule!”

„Civilizația vasluiană prezintă o mare valoare istorică, ea putând furniza informații valoroase despre civilizațiile anterioare epocii fierului, care nu foloseau încă moneda ca instrument de schimb. Iată, la vasluieni o sticlă de vin = 10 piei”, a comentat academicianul Răzvan Theodorescu, fost ministru al culturii Cucuteni.

6 comentarii:

  1. Eu stiam ca sensul giratoriu a fost fotografiat din avion de cercetatorii sovietici, o dovada clara ca meleagurile vasluiene au fost populate in trecut de o civilizatie foarte avansata care descoperise roata.
    Nu e cazul pentru vasluienii actuali, dupa ce au descoperit ce sa faca din struguri s-au oprit acolo cu evolutia :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eh, poate ca ala fotografiat din avion era un sens giratoriu pentru pietonii vasluieni, prin care autoritatile au incercat sa-i impiedice sa se mai vada fata in fata, deoarece se terminasera bandajele pentru taieturi de topor de silex.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasluienii nu merg decat de-a busilea, din cauza sucului de struguri la ei s-a observat o involutie de-a dreptul spectaculoasa, dupa ce au testat mersul biped s-au intors la cel in 4 labe pentru a avea mai mult echilibru.

      Ștergere
    2. Eu cunosc un vasluian care, dupa ce i-a fost amputata o mana, a trecut la mersul triped.

      Ștergere
    3. De la el provine oare expresia "mi-as da o mana sa fiu ambidextru!"?

      Ștergere
    4. In ce priveste mana pe care ai da-o ca sa fii ambidextru, de scurta trebuie sa fie cat mai lunga, dar de subtire, e musai sa fie cat mai groasa. Am zis!

      Ștergere