Google+

miercuri, 16 ianuarie 2013

Șoferii care se pișă la marginea autostrăzilor și drumurilor europene au început să se laude pe Facebook și cu intensitatea jetului*


Dacă până de curând șoferii care puteau fi văzuți pișându-se la marginea autostrăzilor și drumurilor europene se lăudau pe Facebook exclusiv cu acest lucru, în prezent ei sunt nevoiți să se adapteze rigorilor unei societăți în continuă modernizare, care pune accent pe redarea detaliului.
„Cine mai pune pe Facebook poze cu el pișându-se la marginea autostrăzii este perceput actualmente ca un personaj vetust, refractar la nou sau tributar reminiscențelor din trecut, după caz. Șoferii în pas cu modernizarea continuă a  societății, fie ei profesioniști sau amatori, pun deja de săptămâni bune pe Facebook poze de mare detaliu cu chiar intensitatea jetului”, a explicat sociologul Vespasian Urinescu.

Mai mult, noul trend de pe Facebook se pare că a determinat amplificarea fenomenului pișării șoferilor la marginea drumului în grupuri compacte sau, ca să folosim o exprimare mai accesibilă publicului larg, în turmă, organizându-se adevărate concursuri de intensitate a jetului, dotate chiar cu premii în bere desigur fără alcool, malț și hamei. Fenomenul este similar, spun sociologii, celui constând în deplasarea doamnelor în cârd organizat la toaleta restaurantului sau bodegii pentru a se pișa in corpore.

S-au înregistrat chiar cazuri în care șoferi care au citit „Shogun” pe vremea lui Ceașescu, deoarece așa era moda pe atunci, au decis să-și încrucișeze jeturile de pișat la marginea drumului, în semn de pură prietenie, ca cei mai veritabili saramurai.

Nu de puține ori, fideli noului trend, șoferii sunt nevoiți să lupte pentru a se pișa fotogenic, în pas cu moda, chiar cu vicisitudinile naturii. De exemplu, codul galben de ceață care a afectat în ultimele zile județele din sud-estul țării, a îngreunat mult activitatea de fotografiere a intensității jetului șoferilor care se pișau la marginea drumului. Deși, conform propriilor declarații, ei conduc pe ceață mult mai bine decât atunci când vizibilitatea este bună, întrucât sunt foarte buni, totuși pe ceață întâmpină reale probleme cu fotografierea jetului. Aceasta deoarece, spun ei, fotografiile nu le pot face cu propriii ochi, ci sunt nevoiți să folosească un aparat.
 
*a nu se interpreta că prezenta postare are vreo legătură cu desele deplasări ale Abatelui în no man’s land (A1, A2 sau alte poteci semaforizate sau nu)
 

2 comentarii:

  1. În Generală aveam o profesoară de engleză care tot timpul ne zicea: „Dați-mi un pișat de cretă albă- a piss of white chalk!”

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Abate, se vede ca esti vetust, refractar la nou si tributar reminiscentelor de acu juma de ora.
    Acuma trendu' impune sa postezi pozele facute pe cod portocaliu de vant, impotriva vantului ...

    RăspundețiȘtergere