Google+

joi, 31 ianuarie 2013

La presiunile șefilor Finanțelor Publice București, Constanța și Iași, Guvernul a emis în această seară o ordonanță de urgență prin care a interzis importurile de macarale

Înspăimântați de cele întâmplate șefului Finanțelor Publice din Oțelu Roșu, căruia hoții i-au furat unul dintre seifurile de 1 tonă cu 370.000 de Euro și 160.000 lei pe care le avea în casă*, șefii Finanțelor Publice București, Constanța și Iași au reușit să-i impună în această seară Guvernului adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care se interzic importurile de macarale din străinătate.

„O asemenea măsură era neapărat necesară. Dacă hoții au putut procura o macara prin care să ridice un seif de o tonă, nu era exclus ca mâine-poimâine să facă rost de macarale din străinătate care să ridice seifuri de 6 tone (ca al șefului Finanțelor Publice Iași), de 12 tone (ca al șefului Finanțelor Publice Constanța) sau de 18 tone (ca al șefului Finanțelor Publice București)”, a motivat premierul adoptarea ordonanței de urgență.

Ca urmare a adoptării ordonanței de urgență privind interzicerea importurilor de macarale din străinătate, șefii Finanțelor Publice vor putea dormi oarecum mai liniștiți, deoarece în România nu se mai fabrică macarale încă din anii ’90.

„Este o adevărată traumă pentru un director la Finanțele Publice care tot anul a pus bani deoparte din salariul său lunar modic de 2.800 lei pentru a strânge peste 1.200.000 Euro, ca acum să-i dispară unul dintre seifurile din casă. Bine măcar că nu i le-au săltat și pe celelalte două, ar fi rămas doar cu banii de la ciorap”, a comentat directorul ANAF pățania șefului Finanțelor Publice Oțelu Roșu.

Apropiații șefului Finanțelor Publice Oțelu Roșu ne-au dezvăluit însă că dintr-un salariu de 2800 de lei pe lună el nu putea strânge o asemenea sumă. De aceea, spun aceștia, în primăvara trecută acesta a curățat toți cei 4 pomi fructiferi din livadă și din vânzarea măturilor confecționate din nuielele uscate ale acestora a strâns peste 500.000 Euro.
 

5 comentarii:

  1. Cum e ma, sa muncesti tot anul ca sa strangi milioane de euro si dupa aia sa vina unul si sa-ti șutească o treime din ei? Adica tu ai sacrificat Caraibele pt Thailanda ca sa faci economie si cand te intorci acasa la seif...poola fara umlaut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ii inteleg pe sefii de la Finante, pt ca sunt destept. Cine ar avea incredere in bancile din Romania? Uite, saracii, ei banii legal obtinuti prin sudoarea fruntii (contribuabililor) sunt nevoiti sa ii tina in seifuri personale. Pana si Cocoshul Garlic, acel pasaroi vorbitor, isi tine economiile la el in pipota si nu la banca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acu' nu sifona si tu, tot, Vadimash! Stiu ca asa se obisnuia pe vremuri la Uniunea Scriitorilor, dar acum s-au schimbat vremurile (nu si oamenii)! Nu vreau sa ma trezesc ca niste 'otzi cu o macara straina cumparata prin derogare publicata in Monitorul Oficial (chiar, tu care le stii pe toate, ce diagonala are monitorul oficial? si este tehnologie LED?) imi sutesc economiile de-o viata, cunoscute in popor ca "punguta cu doi bani".

      Ștergere
    2. just, nici in bancile de sperma din Romania nu mai poti avea incredere. Au ingreunat foarte mult formalitatile de depunere, dar in schimb a crescut foarte mult dobanda pe care ti-o iei la retragere

      Ștergere
  3. Porumbel Ciripescu31 ianuarie 2013 la 22:52

    Abate, la asa articol de pe Hotnews nici nu trebuia sa te mai chinui sa scrii ceva, puteai sa pui doar link:)

    RăspundețiȘtergere