Google+

sâmbătă, 16 martie 2013

Amendă uriașă primită de papalitate ca urmare a depășirii concentrației maxime admise de monoxid de carbon la datele de 12 și 13 martie 2013



Conform postului VatiCancan TV, Autoritatea Vaticaneză pentru Protecția Mediului Clerical i-a trimis astăzi o amendă uriașă noului papă Francisc pentru depășirea de către papalitate, la datele de 12 martie și 13 martie, a concentrației maxime admise de monoxid de carbon.
Procesul-verbal de sancționare a contravenției este semnat de mii de martori asistenți care, arzând-o aiurea în acele zile prin Piața San Pietro, se jură că au văzut cu ochii lor cum, la datele menționate, hornul papal a emis în atmosferă, în repetate rânduri, nori groși de fum negru provenind, probabil, de la Harley-Davidson-ul cardinalului australian, mare fan AC/DC (care se pare că s-a ambalat în conclav mai mult decât era cazul).

Luând cunoștință de procesul-verbal de sancționare, Papa Francisc a declarat că este un om al păcii, ca Sfântul Francisc de Assisi, astfel că nu va ataca procesul-verbal în instanță, cum ar fi făcut predecesorii săi, ci va plăti uriașa amendă, deoarece își dorește o „Biserică săracă, pentru săraci”*.
Totodată, Papa Francisc le-a cerut iertare pentru noxele papale cardinalilor care nu l-au votat, întrucât după anunțarea rezultatului votului aceștia au manifestat simptomele tipice ale unei intoxicații cu monoxid de carbon: greață, dureri de cap, amețeală, confuzie și ritm cardiac rapid.

„Decizia unui cleric de a plăti o sumă de bani către Stat este unică în analele Bisericii. Probabil că ea a fost determinată de faptul că amenda trebuie plătită unui stat ecleziastic, deci banii rămân în sistem”, au opinat analiștii.

Rugat să comenteze declarația Papei, conform căreia acesta își dorește o „Biserică săracă, pentru săraci”, Patriarhul Daniel a declarat că este 100% de acord cu prima jumătate a declarației papale. „Și eu îmi doresc o Biserică săracă, cu ierarhi cât mai bogați”, a conchis Preafericitul Daniel.

*http://www.hotnews.ro/stiri-international-14429513-papa-francisc-vreau-biserica-saraca-pentru-saraci.htm

4 comentarii:

  1. Este unica in analele Bisericii? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mititei din carne de cal pentru fum negru or fi bagat cardinalicii la conclav!

    RăspundețiȘtergere
  3. Patronu de marmote16 martie 2013 la 23:29

    „Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc la stalpul hornului Vaticanului, de care lega mama o sfara cu motocei de crapau cardinalii jucandu-se cu dansii, și-amu ma umfla rasul”, a declarat Papa.

    RăspundețiȘtergere
  4. fratele patronului de marmote16 martie 2013 la 23:41

    Mai multi vaticanezi s-au plans ca din cauza fumului negru emis de hornul papal, gainile albe ouatoare pe care le cresteau in balcon s-au facut negre taciune, ca la Copsa Mica.

    RăspundețiȘtergere