Google+

miercuri, 25 iulie 2012

Canonizarea Sfântului Părinte Referendarie


Iubiţi credincioşi pravoslavnici, în exclusivitate vă aducem la cunoştinţă că, urmare a întâlnirii de astăzi între ÎPS Patriarhul Daniel şi premierul Victor Ponta, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, convocat în sesiune extraordinară, a decis canonizarea în procedură de urgenţă a Sfântului Părinte Referendarie de la Slănic (vedeţi aici: întrucât ştim că sunteţi nişte credincioşi alunecaţi de mult în păcatul lenei, vă sfătuim să daţi un sfânt Ctrl F după “Referendarie” in documentul nou deschis).
Odată cu această canonizare, Sfântului Părinte Referendarie, adorator al Sfintei Treimi şi vajnic ocrotitor al Sfintei Jumătăţi + 1, i s-a consacrat în calendarul ortodox sfânta zi de 29 iulie. Conform comunicatului Sfântului Sinod al B.O.R., credincioşii ce-l persiflează pe Sfântul Referendarie prin neparticipare la vot de ziua Sa, riscă să atragă asupra lor şi asupra neamului lor, până la a şaptea degeneraţie, nenorociri mai mari chiar decât cele 10 plăgi trimise de bunul si milostivul Dumnezeu asupra Egiptului. Sfântul Sinod al B.O.R. chiar ne-a furnizat o listă neexhaustivă a acestor mari nenorociri, dintre care enumerăm:
-întreruperea bruscă a emisiunii “Ochii din umbră”;
-difuzarea Andreei Marin Bănică în paralel cu Mihaela Rădulescu, la posturi diferite, fără ca emisiunile să fie difuzate ulterior in reluare;
-interzicerea prezenţei Oanei Zăvoranu în studioul Kanal D, cu consecinţa lipsirii nejustificate a acesteia de posibilitatea de a face pipi în borcan în direct la televizor (psihiatrii încă dezbat la această oră ce s-ar întâmpla cu diva- şi cu telespectatorii ei- dacă aceasta ar fi silită să facă pipi acasă, in crunt anonimat);
-introducerea a două piese de vestimentaţie necunoscute- chiloţi şi sutien- în emisiunea “Un show păcătos”;
-înlocuirea în grila de programe a operatorilor prin cablu a posturilor Acasă si OTV cu Trinitas 1 si Trinitas 2;
-readucerea hologramei lui Paul Everac pentru a face din nou emisiuni sâmbăta seara la TVR 1, având ca invitată de onoare holograma lui Silviu Brucan.

“Unii rău-voitori vor încerca să facă, prin prisma si alunecarea diavolului, o conexiune vicleană între ziua de 29 iulie şi canonizarea Sfântului Referendarie”, a declarat ÎPS Patriarhul Daniel. “Să ştiţi însă că singurul motiv pentru care nu l-am canonizat până acum pe Sfântul Referendarie este acela că, din cauza situaţiei financiare precare cu care ne confruntăm (abia reuşim, cu greu, să devansăm Mc Donald’s la profit), nu putem plăti să se ocupe de redactarea şi actualizarea calendarului ortodox anual decât 365 de sfinţi părinţi. Vă daţi seama, un singur sfânt părinte trebuie să se ocupe practic de o întreagă zi din calendar, nu-i deloc uşor. Ba mai mult, din 4 în 4 ani trebuie să facem efortul suplimentar de a plăti pentru redactarea calendarului 366 de sfinţi părinţi”.

Dar să spunem, iubiţi credincioşi, şi câte ceva despre Sfântul Părinte Teoharie Referendarie, adept fervent al Sfintei Treimi şi vajnic ocrotitor al Sfintei Jumătăţi + 1: se zice că, pe la anul 1800, biserica “Sfinţii Erarchi” din Slănic Prahova se afla într-o mare nevoie, trebuind grabnic renovată. Domnul fanariot de la acea vreme i-a transmis Mitropolitului, punându-l in CC şi pe Părintele Referendarie, că va accepta renovarea sfintei biserici numai dacă 50% + 1 din locuitorii Slănicului se vor prezenta la un scrutin şi vor vota cu majoritate absolută pentru refacerea bisericii. Acel scrutin, organizat chiar de Părintele Referendarie, a primit numele acestuia, acela de “referendum”. Referendumul a fost un real succes, biserica a fost renovată, iar metodele folosite de Sfântul Părinte Referendarie pentru determinarea cetăţenilor să iasă la vot vor face obiectul unui studiu următor. Aici vom mai preciza doar că, după organizarea acelui referendum, locuitorii din Slănic îl numeau plini de respect pe Referendarie: Sfântul Părinte Referendarie Şpagoveanul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu