Google+

duminică, 8 iulie 2012

Specialiştii tracologi: Mickey Mouse este urmaşul lui Şorichete


Descoperire de senzaţie a specialiştilor tracologi: Mickey Mouse este urmaşul lui Şorichete (în greaca veche Chorichaetes), şoarecele de casă al regelui get Dromichete (în greaca veche Dromichaetes).
Se spune că în jurul anului 292 î. Hr., când Lisimah (fost general al lui Alexandru Macedon) a invadat ţinuturile de la nord de Dunăre, Şorichete a ros toate lanurile de grâu în fata armatei macedonene, făcând-o să sufere de foame şi a turnat Coca-Cola în fântâni pentru a otrăvi apa. După unii cercetători, Şorichete nu a făcut aceste lucruri singur, el fiind ajutat, se pare, de Norischete (strămoşul şoarecelui de casă al lui Chuck Norris).
Se mai spune că, pentru a le da o pildă cotropitorilor după ce i-a luat prizonieri, Şorichete i-a aşezat la masă şi i-a servit (obligatoriu) cu grăunţe de aur, în timp ce el ar fi ronţăit ostentativ grăunţe obişnuite. Specialiştii spun că aşa au fost puse bazele ştiinţei stomatologiei.
Istoricul Neagu Djuvara neagă teoria cercetatorilor tracologi, susţinând că mai degrabă Şorichete ar fi fost de origine cumană (sau, oricum, turanică), întrucât pe unele amfore de grăunţe ale vremii el apare sub numele de Hârcioglu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu