Google+

joi, 11 octombrie 2012

Azi comemorăm 5 ani de la moartea ultimului corporatist care scria cu diacritice


La data de 11 octombrie 2007 se stingea din viață Apostrofel Sedilă, ultimul corporatist care folosea diacritice când scria, iar uneori chiar și când se expima*.
Apostrofel Sedilă nu folosea însă diacriticele din dragoste pentru limba română**, ci pentru că pur și simplu era o persoană foarte greu adaptabilă, motiv pentru care și după anul 1989 el a rămas tot în sistem. Este adevărat, colegii lui de generație au rămas și ei în sistem, numai că ei au fost apți să se adapteze pe sistem turbo la scrierea fără diacritice, pentru a putea promova în funcția de șefi la multinaționala la care a lucrat și domnul Apostrofel.
Despre handicapul său de a scrie cu diacritice, Apostrofel Sedilă comenta resemnat:
“Cine a turnat toată viață folosind mașina de scris cu ă”, “î”, “ș”, “țși â(în ultimul caz-â”-  numai atunci când turna un cetățean român), nu mai poate turna la senectută folosind un calculator cu tastatură în limba corporatistă, romgleza”.
Bineînțeles, șefii săi corporatiști râdeau mereu de această persoană cu dizabilități de a scrie fără diacritice și ca să-l persifleze îi fixau mereu task-uri peste puterile lui*** (și mai și scriau “rog ASAP!!!” pe ele), nu dădeau niciodată feedback pozitiv vreunei propuneri care venea din partea sa și-l mai și trimiteau în tot felul de meeting-uri ce presupuneau avansate cunoștințe de marketing și științele excomunicării. De asemenea, întrucât domnul Apostrofel nu era o persoană deosebit de arătoasă, șefii îl trimiteau sâmbăta și duminica la shooting-uri și tot felul de happening-uri, în timp ce ei făceau teambuilding-uri la curve cu restul angajaților care scriau fără dificultate fără diacritice.
Totul a culminat când la data de 11 octombrie 2007 unul dintre colegii corporatiști i-a falsificat domnului Apostrofel semnătura pe un text fără diacritice. Când și-a văzut propria semnătură sub o comandă pe care scria “una saorma fara carne, fara ceapa, fara cartofi prajiti, fara varza si fara castraveti”, personajul comemorat azi a sucombat prin deces, după ce în prealabil trecuse în neființă de ciudă, deoarece după ce dăduse colțul se întâlnise cu un popă jecmănitor căruia îi dăduse ortul pe care-l mai avea în buzunar până la următorul salariu.
La înmormântare, șefii corporatiști i-au adus un copil din flori și două coroane de flori de mucegai pe care scria: “Sa extinct omul ce facea cat sase sasi in sase saci” și respectiv “Sa extinct vulturul ce sta pe-un pix, c-un pisc in plisc”.
  

*când se exprima, de cele mai multe ori o făcea oral, dar câteodată și verbal.

**sau, dacă am vorbi de dragoste pentru limba româna, atunci aceasta ar fi cel mult una incestuoasă.
 
***la care îl obligau să răspundă în engleză, știind că fără diacritice domnul Apostrofel Sedilă făcea deseori atac de panică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu