Google+

luni, 22 octombrie 2012

Azi, Tartor Cultural recenzează “Istoria urangutaniană a P.N.L.- Marile Aroganțe”


Cu ajutorul Războinicului Luminii tiparului, o carte de excepție a văzut azi lumina tiparului: “Istoria urangutaniană a P.N.L.- Marile Aroganțe”.
Dintre marile aroganțe ale oamenilor politici liberali în decursul isteriei naționale, aroganțe comentate de intelectuali de remarcă, redăm și noi câteva în cele de urmează:

-1875: se naște prin cezariană PNL ca formațiune politică, rolul fundamental revenind fraților Ion C. Brătianu-Becali și Dumitru Brătianu-Becali.

-1877- marele om politic liberal Ion C. Brătianu-Becali îl convinge pe principele Carol I să intre de partea pravoslavnicilor ruși în războiul împotriva turcilor, deoarece aceștia din urmă erau păgâni, motiv pentru care nu construiau biserici, ci, cel mult, moschei. Deoarece el era ocupat, Ion C. Brătianu-Becali îi ordonă lui Carol I să preia el funcția de comandant suprem al armatelor rusă și română de la Plevna.  

-1881- Ion C. Brătianu-Becali refuză sa preia titlul de rege, impunându-i lui Carol I să-l preia el. “Ia-l tu”, i-a spus el lui Carol I, “mie mi-a rămas mic”.

-1907- mai mulți unguri șovini și iredentiști înființează echipa CFR 1907 Cluj. Creată în aparență ca echipă de fotbal, aceasta își infiltează agenții în nordul Moldovei, în localitatea Flămânzi, unde, cu ajutorul arbitrilor, încearcă să pună în pericol statul român prin organizarea unei răscoale pe terenul arabil. Marele om politic liberal Dimitrie Sturdza-Becali preia imediat puterea de la conservatorii șovăielnici și, deoarece nu existau încă tunuri cu apă chioară, pune pe ungurii deghizați perfect în țărani morți de foame și roși de pelagră tunuri reale. În acțiunea sa de restabilire a ordinii, Dimitrie Sturdza-Becali este ajutat de Cătălin Smardoiescu; mulți unguri deghizați în țărani sunt băgați în portbagajul de la caleașcă pentru a fi aduși la București și mustrați părintește de Dimitrie Sturdza-Becali. Ulterior, ei vor susține că singuri au solicitat să fie cazați în portbagajul din spatele caleștii pentru a nu-și murdări sângele de canapele, pentru a nu mai mirosi pârțurile cailor și pentru a nu mai fi deranjați de limbajul injurios al Mitropolitului Moldovei care, aflat și el în caleașcă, pierdea continuu la popa-prostu”.

-1913- România anexează Cadrilaterul de la Bulgaria. Liberalii becalieni exultă și îi strigă regelui Carol I: “Nu mai avem adversari pe măsură în Balcani, adu-ne echipe din afară”. Nu Carol I, ci Ferdinand le va îndeplini dorința trei ani mai târziu, când, cu contribuția Antantei, va organiza un meci pe viață și pe moarte cu un adversar din afară devenit în scurt timp dinăuntru: Germania.

-1930- marele om politic liberal Vintilă Brătianu-Becali se declară gata să hrănească cu propriile oi muncitorii afectați de marea criză economică. “Oi am destul de multe, da’ miei pula. Pe partea economică, i-ar fi spus liberalul Vintilă Brătianu-Becali rivalului țărănist Iuliu Maniu.

-1936- inspirat de marele om politic liberal și istoric Gheorghe (George) Brătianu-Becali, Corneliu Zelea Codreanu scrie în cartea sa Pentru legionari”: „Să facem o țară ca soarele sfânt de pe cer...”.

-1950- moare ucis de comuniști, probabil în închisoarea de la Sighet, penultimul mare liberal: Constantin I.C. Brătianu-Becali.

-2012- după perioada tulbure 1990-2012, când la conducerea PNL s-au perindat anonimi gen Radu Câmpeanu, Dinu Păturiciu, Tăriceanu sau Crin Antonescu, în 2012 ultimul mare descendent al familiei "B.B. (Brătianu-Becali) la munte și la mare" pune lucrurile în matca firească și, preluând șefia turmei PNL fără stăpân, declară: “Asta-i pohta ce-am pohtit!”

2 comentarii:

  1. Si asa ajunse razboinicul luminii sef peste ograda cu necuvantatoare care il merita.
    pac-pac-pac, stai sa-l vezi acum pe Behaitor, ce galagie o sa faca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stai să vezi ce va urma, Dan Diaconescu aduce diseară probe în direct că se trage din Ion Diaconescu, ceea ce îl îndreptățește la șefia celuilalt partid istoric, PNȚ.
    Tot azi s-a vehiculat prin politică că Partida Romilor a rămas fără o aripă.

    RăspundețiȘtergere