Google+

miercuri, 31 octombrie 2012

Mai mulți pensionari au stat la poștă cu toporul lui Damucles deasupra scalpului


Un oltean înarmat cu un topor cu lunetă, de ultimă generație, a luat  ostatice mai multe persoane la un oficiu poștal din Drumul Taberei.
Conform martorilor oculari, la început bărbatul a fost calm și le-a cerut respectuos funcționarelor de la ghișeu un plic de tip scrisoare pentru a-i trimite prin poștă un topor fratelui său din provincie. Cu aroganța specifică oricărui funcționar român, oficiantele de la ghișeu au respins cererea perfect întemeiată a bărbatului și au încercat să-i bage pe gât, pentru a-și pune toporul în el, un plic A4 cu fund dublu, evident mult mai scump.
Văzând cum cineva încearcă să câștige bani pe seama lui (și că acel cineva nu este chiar el), olteanul pur și simplu a înnebunit și a executat două focuri de avertisment în aer cu toporul, precedate de somațiile prealabile legale mucles” și respectiv „mucles, că trag”.
Situația era una de extremă urgență. De mai bine de două săptămâni fratele meu de la Vâlcea rămăsese fără topor, după ce-l uitase la crâșmă în cârciumarul care-i ceruse contravaloarea consumației. Profitând de lipsa din casă a acestui instrument de uz casnic, cumnata mea a risipit imediat toți banii din casă pe căcaturi gen medicamente sau mâncare pentru copii. Pe fondul prezenței lipsei totale a banilor pentru băutură situația a escaladat, ajungându-se până acolo încât actele de violență domestică începuseră să se atenueze. Pentru a salva căsnicia fratelui meu am luat hotărârea să-i trimit urgent prin poștă un topor, dar funcționarele astea au început ba că să-l trimit recomandat, ba cu confirmare de primire în capul cumnatei, ba prin scrisoare cu nonvaloare declarată, caz în care trebuia să completez și un buletin tipizat de expediție topoare. Vă dați seama că mi-a venit să retez din fașă cu toporul toată birocrația asta, doar nu ați fi vrut să mă simt ca la cules de toporași”, a declarat agresorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu