Google+

marți, 13 noiembrie 2012

Curtea de Apel București a decis ieri în “Dosarul transferurilor” schimbarea denumirii Brațului Borcea


Ca măsură complementară la pedeapsa închisorii aplicată lui Cristi Borcea, instanța de apel a decis schimbarea denumirii Brațului Borcea în Brațul Porcea .
“Nu este deloc indicat ca elevilor din clasa a IV-a, a căror moralitate este în curs de formare, să li se inducă la geografie sentimente de simpatie față de un braț infractor al Dunării”, a argumentat decizia completului unul dintre judecători.

Totodată, completul de judecată a decis obligarea lui Copos la schimbarea numelui de familie, deoarece peste 150-200 de ani, când liderul țărănist Coposu ar putea fi menționat în treacăt în manualele de istorie, ar exista riscul real ca elevii să-l confunde cu mult mai respectatul patron infractor de la Rapid.

“Decizia instanței de apel este abuzivă. Atât timp cât soluția instanței nu este încă definitivă, nu poți să-i interzici unui om onest, care n-a delapidat cât ar fi avut nevoie, dreptul constituțional la nume sau la denumirea geografică. O mare parte din vină revine avocaților noștri, care au neglijat să ne comunice în timp util că un complet de apel este format din doi judecători. Astfel, am fost puși în situația ingrată de a da șpagă în apel pentru doi judecători tot atât cât dădusem în prima instanță unui singur judecător. Era normal ca cei doi judecători din apel să se enerveze când au realizat că fiecare primise șpagă doar jumătate din cât îi dădusem unui judecător mai neexperimentat de la instanța inferioară. Oricum, intenționăm să îndreptăm acest viciu de procedură, care a dus la condamnarea noastră, în calea de atac a recursului”, au declarat Borcea și Copos.

2 comentarii:

  1. Ai uitat sa mentionezi ca instanta i-a obligat pe Ioan Becali si pe Victor Becali sa-si schimbe numele de familie in "Fecali" pentru a nu fi confundati de posterioritate cu Gigi Becali, onestul lider al unui alt partid istoric- P.N.L.

    RăspundețiȘtergere
  2. Grijă mare să nu cetească şi vreun judecător înaintea căruia te înfăţoşezi şi tu că mai câştigi tu procese când o intra Borcea la pârnaie (mă refer la braţul cel lung) :)))

    RăspundețiȘtergere