Google+

duminică, 25 noiembrie 2012

Ministerul Educației va scoate în curând pentru elevi un manual de utilizare a manualelor școlare


Întrucât numeroși profesori s-au plâns că elevii prezintă grave deficiențe de utilizare a manualelor școlare, Ministerul Educației a decis să editeze, cât de curând posibil, un manual de utilizare a manualelor școlare. Noul manual se va adresa atât elevilor tineri cât și polițiștilor aflați pe băncile școlii, care nu mai sunt de mult la vârsta tinereții.

Nici nu s-a luat bine decizia editării manualului de utilizare a manualelor școlare, că divergențele au apărut chiar între profesorii însărcinați cu redactarea manualului, care, conform propriilor declarații, au păreri total opuse cu privire la modul de utilizare a manualelor școlare. De exemplu, dacă profesorii din mediul rural opinează că manualele școlare sunt perfecte pentru așezarea tuciului de mămăligă, pentru aprins focul în vatra satului sau pentru a toca pe ele frunză la câinii din bătătură, profesorii din mediul urban sunt de părere că ele sunt foarte bune pentru a bate în calorifer când vecinii de deasupra fac sex zgomotos. Singurul punct asupra căruia cele două tabere rivale aparent se înțeleg (poate și ca urmare a modurilor de utilizare pe care le-au indicat) este acela că ar fi bine ca manualele școlare să aibă coperta cât mai groasă.
Trebuie să procedăm astfel încât decizia cea mai bună să fie și cea optimă”, a declarat unul dintre membrii comisiei de redactare a noului manual.

Conform unor surse din Ministerul Educației, acesta ar dori ca manualul de utilizare a manualelor școlare să aibă trei părți: partea de început a manualului de utilizare a manualelor școlare, partea de mijloc a manualului de utilizare a manualelor școlare și partea finală a manualului de utilizare a manualelor școlare.
Pedagogii moderni critică însă această structurare a noului manual, pe care o găsesc total învechită și, prin urmare, inaptă a răspunde exigențelor crescânde ale elevilor din ziua de azi. Ei sunt de părere că, în cazul liceelor cu profil uman, noul manual ar trebui să înceapă cu partea finală și eventual să se termine tot cu aceasta- concizia este foarte importantă în sistemul de învățământ cu profil uman actual, în care oamenii nu s-au înscris ca să citească, ci numai să învețe.
În cazul liceelor cu profil tehnic (școli de mucenici, cum se numeau cândva), noul manual ar trebui să înceapă cu o parte tehnică și să se termine cu abecedarul.
În cadrul părții tehnice a manualului de utilizare a manualelor școlare, elevii vor studia despre revizia tehnică a manualelor școlare: când trebuie schimbate uleiurile de pe coperte, când trebuie înlocuite copertele de vară cu coperte de iarnă sau când trebuie schimbate filtrele de cuvinte porcoase scrise cu pixul pe manualele școlare. În cadrul celei de-a doua (și ultime) părți- abecedarul- elevii instituțiilor de învățământ cu profil tehnic vor studia acele semne cu ajutorul cărora, în opinia unor specialiști, se poate scrie, iar în opinia altora, se poate citi. Numai studiind ultima parte- abecedarul, elevii liceelor cu profil tehnic vor putea citi prima parte- partea tehnică.
După cum v-ați putut da seama, lucrurile sunt atât de complexe, încât s-ar putea să fie nevoie chiar de un manual de utilizare a manualului de utilizare a manualelor școlare”, a declarat ministrul educației, d-na Ecaterinca Androginescu.

6 comentarii:

  1. fratele patronului de marmote26 noiembrie 2012 la 00:07

    Nu va suparati, acesta este blogul de oameni cu buba la cap de care mi-a zis aseara fratele meu, patronu' de marmote? De fapt, la ce am citit aici, cred ca intrebarea mea este retorica:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acesta este, micuțule, te-a dus GPS-ul bine. Și să știi că se scrie destul de greu pe blog de aici, de la Bălăceanca, cu mâinile legate în cămașa de forță.

    RăspundețiȘtergere
  3. Râdem noi, dar elementele defetiste urlă măscări pe lângă zid...

    RăspundețiȘtergere
  4. Patronu de marmote26 noiembrie 2012 la 00:28

    Elevii din ziua de azi sunt atat de prosti incat au numarat pana la infinit. Dupa aia, au devenit infinit mai prosti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Unitatea de masura a inteligentei la chinezi este tianul. Cu submultiplii decitianul, centitianul si militianul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt profesor și pot să confirm că elevii din ziua de azi sunt atât de imbecili, încât pot fi depășiți în prostie numai de simpatizanții PP-DD.

    RăspundețiȘtergere