Google+

marți, 6 noiembrie 2012

Imens scandal în sânul Radiofuziunii Române


Realizatorii emisiunii „Cotele apelor Dunării” i-au adus astăzi acuzații dure lui Titus Vîjeu, producătorul emisiunii Din marea poezie a lumii”, învinuindu-l că prin operațiuni viclene, constând în transmiteri repetate de mesaje cifrate subliminale, a reușit să-l atragă spre emisiunea sa pe vajnicul ascultător al emisiunii „Cotele apelor Dunării”, domnul Romeo Surdu.
În ultimele ediții ale emisiunii „Din marea poezie a lumii”, realizatorul acesteia s-a concentrat numai pe poezia încifrată (care conține cifre), cu scopul ilicit de a fura ascultătorul „Cotelor apelor Dunării”, om simplu de la munte, care uneori își mai aduna chiar și prietenii ca să asculte o cifră bună la radio sau chiar un număr de senzație format din mai multe cifre. Și într-o bună zi, strategia perfidă a lui Titus Vîjeu a dat roade, ascultătorul Romeo Surdu ciulind atent curechile când la radio a auzit un celebru catren numerologic din trei versuri al lui Nostradamus care, apelând la complicate legi ale matematicii astrale, a servit astrologilor pentru definirea destinului uman: 

                                                                     
                                                                       “Un, doi, trei- strângem flori de tei!
                                                                       Patru, cinci, șase- florile miroase!
                                                                       Șapte, opt, nouă- la Cornu nu mai sunt ouă!”

Întrucât în catrenul sus-menționat erau folosite subliminal numai cifre simple din intervalul 0-9, spre deosebire de emisiunea „Cotele apelor Dunării”, care în perioadele mai ploioase folosea chiar și numere complexe formate din 3 cifre, tendința spre simplitate a omului de la țară ascultător de Cotele apelor Dunării” a prevalat, astfel că dl. Romeo Surdu a așteptat cu înfrigurare următoarea ediție a emisiunii „Din marea poezie a lumii”. Și așteptarea i-a fost răsplătită cu un nou catren de senzație, care ilustra perfect efemeritatea naturii umane, relevată de autor prin intermediul unei geniale comparații cu clasa lepidopterelor:
 “Fluturașii numărau
      Câte flori pe văi erau.
      Fâl-fâl colo, fâl-fâl ici,
              Un, doi, trei și patru, cinci!”
Întrucât, ca orice ascultător de la țară, nu putea să asculte două emisuni cu cifre în aceeași săptămână, dl. Romeo Surdu s-a văzut nevoit să renunțe la “Cotele apelor Dunării”, în favoarea noii sale pasiuni radiofonice, emisiunea “Din marea poezie a lumii”.
Rugată să comenteze scandalul creat, persoana însărcinată cu realizarea efectelor speciale și a cascadoriilor mai dificile în cadrul emisiunii “Cotele apelor Dunării”,  a declarat cu ură: “Bă, nene, bă, Drencova 990 cm, creste 7 cm, Cernavodă 116 cm – staționează, pizda mă-sii de țară, cum e posibil, mă, așa ceva?! Ah, acu-mi vine Sălard 22 cm pe realizatorul emisiunii “Din marea poezie a lumii”.

Un comentariu:

  1. București- gheață la mall. Curg sloiuri maneliste, vedea-le-aș în năboi!

    RăspundețiȘtergere